Pojan synttäreille tekasin myös tämän. Ihanan makuinen ja pehmeä kakku, kannattaa kokeilla.
Ohje on Ullan sivuilta muutin vain kanelin kaakaoksi, ja lisäsin kerman määrää. Niin ja laitoin hieman suklaarouhetta.

  • 250 g voita
  • 2½ dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia ( 2rkl kaakaojauhetta)
  • ½ dl kermaa ( 1 dl kermaa)
  • 2 isoa banaania

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon.
  2. Sekoita jauhot keskenään ja lisää puolet jauhomäärästä siivilän läpi varovasti esim. puuhaarukalla sekoittaen, sekoita kerma joukkoon ja loput jauhot.
  3. Lisää soseutetut banaanit.
  4. Paista suorakaiteen muotoisessa vuoassa +175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
  5. Kumoa hieman jäähtynyt kakku.
2186425.jpg

Itse annan aina kakun jäähtyä kokonaan vuoassa. Tuloksena mehevämpi kakku.