Todella hyvänmakuinen kirpsakka hillo, ohje on Ruokamaailmasta



1kg happamia omenoita
1 sitruuna
1 pullo (0,33 l) kuivaa omenasiideriä
5 dl hillosokeria
1 kanelitanko
 

 Kuori ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi.

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori kattilaan.

Poista terävällä veitsellä hedelmän valkoinen osa ja leikkaa sitruuna viipaleiksi.

Aseta viipaleet kattilaan ja kaada päälle siideri.

Mittaa sokeri kattilaan ja kuumenna seosta samalla sekoitellen,

kunnes sokeri on täysin sulanut.

Lisää omenapalat kattilaan kanelitangon kanssa.

Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia,

kunnes omenat ovat täysin pehmenneet ja hajonneet.

Poista kanelitanko ja purkita marmeladi puhtaisiin kuumiin lasipurkkeihin ja sulje heti.


pieniä muutoksia tein: kanelitangon sijaan laitoin vaniljatangon
Siideriin lisäsin hieman jauhettua kanelia ja vaniljasokeria