Vaniljaiset kermakaramellit

250 g sokeria
2 1/2 dl kuohukermaa
30 g voita
1 vaniljatanko

Mittaa kaikki ainekset paksupohjaiseen,
mielellään pinnoitettuun kattilaan.
Kuumenna ja sekoita koko ajan,
kunnes seos on kiinteää eli 30–35 minuuttia.
Poista vaniljatanko.

Ohje on kopioitu Maku lehden sivuilta täältä.

2151520.jpg

En tiedä mitä tapahtui, karamellista tuli murenevaa ja tuon näköistä..
Maku on kuitenkin hyvä. Näihin vielä suklaa kuorrutus ja herkuttelemaan.


******


Daim

3 rkl voita
3rkl siirappia
1dl sokeria
1dl mantelijauhetta

Sulata voi kattilassa, lisää muuta aineet.
 Keittele miedolla lämmöllä n.20 minuuttia.

2151544.jpg


Näihinkin tulee vielä suklaa kuorrutus päälle.